Ker to ni blog o ribištvu, ne bom govoril o morski ribi s tem imenom, ampak o Oskarju, ki je dobil svoj prvi zobek, imenovan enka desno spodaj.

Če si kdo predstavlja, da ima zdaj v ustih samo en zob in zgleda kot stara branjevka se moti. Najnovejša pridobitev namreč gleda iz njegove dlesni samo za nekaj milimetrov, a vseeno si ta dogodek zasluži objavo.

Ker mali raziskovalec daje vse v usta, zdaj lahko preskuša trdoto predmetov na nov način. Tako mu je že uspelo uničiti lonček za kavo iz stiropora. Brez skrbi vse to okušanje poteka pod budnim očesom enega od staršev, tako da dete ne zaužije stvari, ki jih še ne bi smelo.

Ker smo ravno pri hrani, lahko omenim, da fant že pridno okuša raznovrstno gosto hrano. Nina mu pripravlja same dobrote, jaz pa vedno pridno čakam, če bo kaj ostalo še zame. Glede tega ni skrbi, saj je povsem običajno, da se hrana med in po hranjenju dojenčka znajde povsod. Oskarju včasih uspe del hrane skriti tudi v njegovo malo ročico, kar opazim šele, ko ga dajem k počitku. Tako imam lahko hiter prigrizek kar v postelji. Paziti moram le, da po nesreči ne pojem kakšnih ostankov lončka iz stiropora.