Ni poceni. Niti brez otrok ni poceni, zato smo šli kar z otrokom. Zataknilo se je že pri rezervaciji hotelske sobe.

Običajna soba je premajhna za dodatno ležišče, na katerem naj bi ležal otrok. Zato smo rezervirali “Superior” sobo, ki omogoča dodatno ležišče. Doplačilo 100 eur za 4 nočitve. Ampak to še ni vse.

V “Superior” sobi je bil kavč, kjer naj bi spal otrok. In doplačilo za ta kavč, kamor namestijo rjuho in položijo vzglavnik, znaša še 300 eur.

K sreči so Švedi prijazni ljudje in teh 300 eur nam na koncu ni bilo treba doplačati. Zato smo si privoščili kavo v lokalu, kjer le-ta stane 4 eur.

Nekaj smo prihranili tudi s poceni letalskimi kartami, tako da smo si lahko na Švedskem privoščili tudi kakšen rogljiček več.

Kakorkoli, denar na Švedskem ne sme biti problem. Hitro smo se navadili na visoke cene, zato smo šli za en dan na Dansko, natančneje v Copenhagen, kjer pa so cene res visoke. Tudi zato smo tam zdržali samo en dan, pa še to ne cel.

Naj dodam še besedo ali dve o Danski. Ne nazadnje sem tam preživel kar nekaj ur in mi je vse jasno. Danska je dom lego kock. Raj zame in Oskarja, smrt za denarnico. Ne vem, kako nam je to uspelo, ampak preživeli smo brez, da bi kupili eno samo kocko. Smo se pa predajali turističnim atrakcijam, hot-dogom, sladoledu in kavam, a ne za dolgo. Hitro smo se vrnili v “poceni” Švedsko.

Celotno potovanje nas je stalo nekaj sto evrov več, kot bi nas dopust na hrvaški obali, a število vtisov je bilo bistveno večje od morskih dogodivščin na hrvaškem.

Težko z besedami opišem vse vznemirljive trenutke, ki smo jih doživeli. Bilo je preprosto čudovito. Naj slike povedo več kot 1000 besed. Če pa koga bolj podrobno zanima, kako izgleda potovanje z otrokom na Švedsko, pa naj mi le piše, ne bom nič računal.

Bom pa vseeno izpostavil nekaj stvari, ki jih enostavno morate videti, če boste ravno v tistih krajih:

Disgusting Food Museum

Vrečka za bruhanje je vstopnica za Disgusting Food Museum

Turning Torso

Turning Torso

Botanični vrt Lund

Botanični vrt Lund

Copenhagen

Copenhagen