​Od zadnje objave je minilo že toliko časa, da so se nekateri dejansko postarali in izgubili kakšen zob, ampak to še ni vse.

To poletje je leto prelomnic: zadnje leto, preden se bo zgodilo devet poletnih počitnic, prva šolska torba, šesti rojstni dan in morda še kaj.

Pa se vrnimo na rojstni dan. Šesti rojstni dan je zadnji brezskrbni rojstni dan, pred odhodom v šolo. Oskar sicer pravi, da se veseli, vendar to pravi zdaj, ko ne ve, kaj ga kmalu čaka.

Jaz vem, da me čaka nakup prve šolske torbe. Svoje nisem kupoval sam, zato je tudi zame to zabavna dogodivščina. Važno, da je lahka in zadaj trda pravijo. Nekateri priporočajo tako, da se lahko vozi, tretji pa nekaj drugega.

Morda pa to na koncu ne bo zabavna dogodivščina. Ampak k sreči razen torbe, peresnice in copat drugih reči za šolo ne bo potrebno kupovati. En stres manj.

En stres več. Katere interesne dejavnosti bo Oskar obiskoval. Z Nino sva si zadala “cilj”, da več kot dve ne, če ne otroka med tednom ne bova prav dosti videla. A kaj, ko se seznam možnosti vsak teden daljša. Ne samo število ponudb, ki jih dobimo, ampak tudi število dejavnosti, ki zanimajo Oskarja.

Pa se vrnimo na rojstni dan. Otroške zabave še nismo organizirali, ker je poletje in večino povabljencev “manjka” (beri: so na morju ali kje drugje). Smo pa praznovali v krogu družine, velik pa je bil tudi krog daril. Jaz sem se najbolj razveselil lego kock, Oskar pa vsega ostalega. Midva z Nino sva mu podarila še mini dogodivščino (Piknik košarica Brdo), tako da smo rajanje raztegnili na dva dni.

Zdaj pa potrebujemo samo še dober oddih na morju ali jezeru. Se že veselim novih dogodivščin, ki jih bom doživel skupaj s 6-letnikom.