Pravzaprav nisem nikoli razmišljal, da bo dejansko prišlo do tega. In zdaj je. Samo še 4 dni vrtca!

Samo še štiri dni brezskrbnega otroštva in potem konec. No, najprej je na vrsti še skoraj 14 dni brezskrbnih počitnic, potem pa šola.

Tudi sam spadam med tiste starše, ki gledajo svoje šestletnike in si mislijo, da tako majhen in navihan otrok še ni pripravljen za šolo. Tudi jaz še nisem. Oskar sicer pravi, da je, in se že veseli, a vrnimo se še malo k vrtcu.

Če pogledam za vsa ta leta nazaj, se mi zdi, da je Oskar preživel in doživel veliko lepega v vrtčevskem okolju. Vsaj on tako pravi. No, tudi glede na odzive, ki jih dobivam od vzgojiteljic, se mi zdi, da je vrtec zelo prijetno okolje. Tudi sam sem v marsikateri objavi napisal, da bi šel rad za kakšen dan v vrtec. In zdaj imam samo še nekaj dni časa, da uresničim svoje želje!

Se bomo tudi šole tako veselili? Pri občutki so dobri. Veliko je seveda odvisno tudi od vzgojiteljic in sistema, v katerega se bo Oskar zelo kmalu vključil. Glede na to, a da šola samo eno stavbo stran od vrtca, upam, da se bo ta pozitivna energija skupaj z veseljem preselila v novo Oskarjevo obdobje. No, pa tudi za naju z Nino bo to nekaj novega, saj bova kmalu postala starša prvošolčka.

Še vedno se spomnim svojih prvih šolskih dni. V večini gre za prijetne spomine in upam, da bo tako tudi pri Oskarju in da bo on čez 30 let pisal o tem, kako se je imel fino v prvem razredu.