… je razlaga v Slovarju slovenskega knjižnega jezika pod pojmom čebljati. Ravno to namreč počne Oskar zadnje dni.

Živahno in brezskrbno govori tja v tri dni, ponavadi s polnimi usti. Naj gre za hrano, igračo ali kaj tretjega. Od Klepeta ob kavi z dvomesečnikom je že skoraj štiri mesece, zato mi ima Oskar za povedati veliko novih stvari.

Včeraj mi je povedal tole: ”dnbnagadadgaaborvgcaaaaagg!”. Glede na to, da je ravno grizljal plastična krila od čebele mi je verjetno želel povedati, da ga načeloma čebelja krila ne motijo, a ima nekoliko rajši metulja.

Nekaj dni nazaj je prvič jedel piščančje meso. Da ne bo pomote, kljub temu, da ima samo en zob ni obiral perutničk, ampak je bil del piščančka zmiksan med ostalo hrano.
Polnih ust je razlagal: ”ggarefeemgwqawaa!” Pri tem sem bil najbolj presenečen, da uporablja že ”w”. Iz tega lahko edino sklepam, da je hotel povedati, da obožuje chicken wings.

Logično pa je, da ima največ za povedati, ko je čas za spanje. Nek večer mi je povedal tole zgodbico: ”rhioang eeggarhroirnbbniofrignioa rgmaoigmrioateqfv dsgsdsaaaaa uughfrg.” Mislim, da je imela srečen konec, zato sva oba sladko zaspala in začela odisejado slinjenja po vzglavniku.