Sem se že spraševal, ali bom sploh lahko kdaj napisal objavo s takšnim naslovom. Zdaj sem jo! Upam, da bo ta sladek občutek trajal čim dlje.

Če ste brali mojo prejšnjo objavo, potem veste, da Oskar aprila ni obiskoval vrtca. Včeraj ga je prvič po enem mesecu. Ne vem, kdo se je tega bolj veselil, midva z Nino, Oskar, ali sosedje, ki živijo pod nami in so morali en mesec poslušati direndaj iz zgornjega nadstropja.

Oskar je že dva dni nazaj navdušeno razlagal, koga vse se veseli in tudi, ko sem ga včeraj pripeljal v vrtec, je sijal od sreče – še bolj kot jaz.

Ampak to še ni vse, tudi ko je prišel domov, je komaj čakal, da gre jutri spet v vrtec.

Tudi to še ni vse, iz atletskega kluba so mi sporočili, da Oskar ta teden lahko nadaljuje z obiskom atletike!

In če pokličete v naslednjih 15 minutah … aja, ne, malo me je že zaneslo.

Kakorkoli, stvari se (vsaj za nekaj dni?) vračajo v stare tirnice. Menda se že da uporabiti tudi lanske turistične bone? Zdaj pa samo čakam, da me od nekje udari kakšen davek, ker to je pa že skoraj preveč lepo.

Nič, pustimo se presenetiti, ključnih je naslednjih 14 dni.

A vrnimo se nekaj dni nazaj, ko ni bilo vse tako sladko. Šele nekaj dni pred koncem aprila sem izvedel, da bom moral plačati polno ceno vrtca, čeprav je bil Oskar cel mesec doma. Zakaj? Kljub temu, da sem ga odjavil v sistemu, a s tem mi je bil prihranjen samo strošek malice, kar pomeni skupaj malo več kot 10 eur. Za čas, ko je bil v karanteni, pa potrebujem še dodaten obrazec, ki ga prejmem na strani zvem.ezdrav.si.

Nič lažjega, kajne? Pri nas še nisem našel niti ene spletne strani javne uprave, ki bi bila prijazna uporabnikom in tudi ta ni. Vseeno mi je (še zdaj ne vem, kako) uspelo pridobiti in izpolniti ustrezen obrazec in le-tega poslati v računovodstvo vrtca.

Pri vsej zgodbi me najbolj žalosti to, da če mi ne bi prijazna Oskarjeva vzgojiteljica povedala, kaj vse moram narediti, bi lepo plačal polno ceno vrtca. Verjetno sem sam kriv za to, ampak vseeno bi lahko vrtec, ali Oskarjev zdravnik, ali kdorkoli povedal, kaj naj starši storimo v situaciji, ko je otrok v karanteni in ne želimo plačevati vrtca.

Ker ste prebrali te vrstice, zdaj vsaj vi veste, kaj vse vas čaka in boste obdani samo še s sladkimi skrbmi. Konec pravljice.