Že skoraj en mesec ni bilo nobene objave, ker sem čakal na potrditev te novice. Zdaj je uradno in lahko nekaj več napišem o tem, kaj se je dogajalo zadnji mesec in kaj se vse še bo.

Sicer je tudi res, da en mesec ni bilo objave, ker preprosto nisem našel predvsem energije, da bi pisal o dogodivščinah, ki se nam dogajajo.

Naredimo kratek pregled meseca julija, aprila se opravičujem.

  1. teden: ker je bil Oskar tako navdušen nad smučanjem, smo ga vpisali še v nadaljevalni tečaj.
  2. teden: zaprtje vrtcev.
  3. teden: karantena.
  4. teden: karantena.

Skratka, s tem sem želel povedati, da v mesecu aprilu Oskar niti en dan ni bil v vrtcu. Mislite, da se nam bo zato pridružil novi član, ker Oskar potrebuje družbo? Bo to otrok, pes ali maček? Berite dalje.

Ne, ne bomo dobili novega otroka, niti mačka, niti psa. V naše stanovanje prihaja hrček.

Glede na to, da sem alergičen na nekatere vrste živalskih dlak in nekatere ljudi, sem šel na testiranje, ali je moje telo primerno za druženje s hrčkom v istem stanovanju. Odgovor je “da”.

Oskar je vse mnogo tednov, ne samo aprila potrpežljivo čakal, kdaj bomo lahko kupili hrčka in mu uredili domovanje. In ta dan je vedno bližje.

Potrpežljiv otrok, kaj si lahko več želiš? Mogoče me edino malo skrbi, ker me je, še preden sploh imamo hrčka, vprašal, kdaj bo hrček umrl. Ne vem, zakaj me to sprašuje, morda ga že zdaj zanima, če mu bo kaj zapustil, ali to, kam ga lahko zakopljemo. Zagotovo ne na Mačje pokopališče (Stephen King). Ko smo ravno pri knjigah, če še ne veste, sem tudi jaz napisal eno. Svoj izvod lahko naročite tukaj: lepamami.si/izdelek/nov-status-ocka.

Vrnimo se na hrčka. Oskar mu je že dvakrat spremenil ime, čeprav ga sploh še nimamo. Ali to pomeni, da bom potem moral 2x na teden na občino, da ne bomo imeli doma hrčka z napačnim imenom?