To sem jaz. Včasih. Potrebujem samo še bel kombi. Najbolje, da tukaj dodam kar povezavo do policije, da bralec objave ne bo imel preveč dela z obveščanjem pristojnih organov.

Scenarij 1

Z Oskarjem zjutraj prideva v garderobo. Tam je že polno otrok s svojimi mamicami. Začneva odstranjevati oblačila, ko Oskar reče: “Oči, ne igraj se z muco!“. Pa smo spet pri mucah. Zdaj tole vse skupaj izpade precej neprijetno in tudi pogled presenečenih mamic je bil tak. Sploh glede na to, da sem prej rekel Oskarju, da naj se sleče in potem smo bili pri mucah.

Dejansko je bila stvar taka, da sem Oskarju rekel, da naj sleče bundo in čevlje, jaz pa sem tačas držal njegovo plišasto muco. Zakaj mi je rekel, da naj se ne igram z njo? Če sem se pa res. Za tisti trenutek, ko je imel otrok svoje delo, sem se vrnil v svoje otroštvo in sem se malo poigral s plišasto muco.

Scenarij 2

S kapuco na glavi stojim pred vrtcem, roke imam globoko v žepih. Ampak to še ni vse. Ko potegnem roke iz žepov, mi ven začnejo padati bonboni. Tudi to še ni vse. Seveda ravno v tistem trenutku mimo pride otrok s svojo mamico. In spet smo pri pogledih, ki so se “pojavili” že v scenariju 1.

Zakaj s kapuco na glavi stojim pred vrtcem in mi iz žepov padajo bomboni?

Kapuco imam na glavi, ker je zima in je zunaj mraz. Roke imam globoko v žepih, ker iščem ključe in nisem prepričan, ali sem jih pozabil v vrtcu, ali jih imam pri sebi. Zakaj mi iz žepov padajo bomboni? Ker jih imam včasih v žepu za Oskarja in ko svoje okorne dlani potegnem iz žepov, zraven zagrabim še stvari, ki jih tisti trenutek ne potrebujem.

Scenarij 3

Vrtec. Garderoba. Oskar: “Oči, lulček ti smrdi.” Na tem mestu se zagotovo sprašujete, kako se bom rešil iz te zagate. Edina sreča pri tem scenariju je ta, da ko je Oskar izrekel te besede, ni bilo mamic in očkov, ki bi mi lahko namenili različne poglede.

Vas zanima, ali je kaj resnice v tej izjavi? Ni, otroku dela domišljija in tokrat si je za svojo “žrtev” izbral nedolžnega fižolčka. Mi, ne verjamete, da mi ne smrdi? Potem pa vprašajte mojo ženo Nino. Če vam ne bo povedala tega, vam bo pa zagotovo, da sem včasih psihopat.