Takšno na sliki sicer ne, ampak ostale je pa treba, se strinjava oba z Oskarjem. Ne, to še ni spolna vzgoja, ampak vseeno sva s sinom že odprla to temo.

Oskar ima tri muce.

Ok, morda začnimo na začetku, da razjasnim, o katerih mucah se bomo pogovarjali danes. Govora je seveda o plišastih mucah. Prvo ima že skoraj od svojih začetkov in ga še vedno spremlja, druga se mu je pridružila kakšno leto nazaj in tretja šele pred kratkim.

Prva muca je že vsa stara in v precej klavrnem stanju. Oči so izgubile sijaj, smrčka ni več, dlaka je vsa trda, a zato Oskarjeva ljubezen do nje ni nič manjša.

Druga muca je sicer mlada, a njena dlaka je že precej zdelana. Ravno včeraj mi je Oskar rekel: “oči, a bo ta muca še kdaj tako lepa, kot je bila včasih?”. Povedal sem mu, da se je prala v pralnem stroju in da je zato videti nekoliko zapuščena. In zdaj sledi ključno vprašanje – “oči, zakaj je pa treba muco oprati?”. Povedal sem mu točno to, kar piše v naslovu in dodal še, da če se z muco igra in postane umazana, jo je potrebno očistiti, da bo pripravljena na nadaljnjo uporabo.

Morda mu bom točno tak stavek povedal tudi čez 10 let.

Pojdimo še k tretji muci. Ta je največja in najmlajšja, a vseeno ji grozi, da ji bo odpadla glava. Oskar se očitno zadnje čase najraje ukvarja z njo. Tukaj je sledil še en nasvet: “z muco moraš delati lepo, da ti bo lahko še dolgo vračala ljubezen.”

Toliko o mucah in pomembnih nasvetih za danes.