Prejšnji teden je bil konec sveta, ker smo pogledali vse risanke, ta teden smo prebrali vse pravljice. Kaj bo drug teden? Konec sveta – The begining?

Če ste videli, s čim vse sem se moral soočati prejšnji teden, potem lahko povem, da drugi konec sveta ni tako dramatičen. Kako je to možno?

Torej, ko je zmanjkalo risank, sem se težko izmislil novo, ko pa zmanjka pravljic, pa aktiviraš domišljijo in življenje postane lažje.

Oskar zvečer dobi nalogo, da pove tri stvari, ki se morajo pojaviti v pravljici. Jaz pa potem dobim še težjo nalogo, ker moram iz teh treh stvari povedati pravljico, ki je vsaj tako zanimiva kot Sapramiška ali pač kakšna druga zanimiva pravljica. Če ne se res obeta nov konec sveta.

Imam kar solidno domišljijo in zgodi se, da Nina že začne spraševati iz dnevne sobe, ali misliva kaj nehati s pravljico, ker ta traja že predolgo. Pač, ne morem si pomagati, če Oskar ravno izbere tri stvari: veverico, traktor in žogo. O tem se pa ja da govoriti pozno v noč!

Pravzaprav je važno, da nekaj govorim, da spuščam čudne glasove in uprizorim cel šov. Skratka, nič posebnega. Po taki predstavi otrok sladko zaspi. In potem svizec zavije čokolado v folijo.

Če torej ne veste, kaj otroku brati za lahko noč, evo rešitev. Če pa ste preveč utrujeni, pa lahko zamenjate vlogi. Lahko pa vi otroku poveste tri stvari, ki morajo biti del pravljice in potem se prepustite otroški domišljiji.