Ampak ne tega dela, da bo Oskar vrhunski nogometaš. Seveda se tega ne bi branil, ampak govorim o drugi prihodnosti, ki se bo zgodila prav kmalu.

Jutri gremo v toplice, bomo lepi, bomo fit. In že zdaj imam občutek, da vem, kako bo naš izlet potekal. Če ne drugega vem, da gremo za tri dni in vsaj približno vem, v kateri konec Slovenije smo namenjeni.

Glede na dosedanje izkušnje, ki ste jih lahko prebrali tudi v objavi Kam za prvomajske praznike z malčkom? nas čaka doživetje, kjer bomo po končanem oddihu vse prej kot fit.

Zataknilo se bo že pri pakiranju. Pa ne pri splošnem vprašanju “kaj vzeti s sabo”, temveč pri vprašanju, “kje imamo stvari?”. Po selitvi imamo namreč nekatere stvari na nam neznanih mestih. Recimo, ves čas sem bil prepričan, da so Oskarjevi plavalni rokavčki še vedno v avtu. Seveda jih tam ni.

Kljub temu, da imamo prijavo v hotel šele ob 14h, se mi zdi, da do takrat še ne bomo tam, saj zna trajati kar nekaj časa, da nagrmadimo vse potrebščine. Tokrat lahko rečem, da k sreči Oskar ne mara otroškega poganjalca in ga lahko pustimo doma. Vsaj Ena stvar manj.

Po prihodu v toplice bo Oskar verjetno čim prej želel v vodo, Nina bi šla v sobo razpakirat stvari, jaz pa bom lačen. To slednje že zdaj vem, da se bo zgodilo.

Morda bo Oskarja pred recepcijo prijelo na stranišče. Ne vem, kako je pri drugih otrocih, ampak Oskar kar na enkrat začne mencati in kričati: “AAAAA, LULAT, LULAT ME TIŠČI, AAAAA“.

Ne vem, kako je pri drugih starših, ampak ko sem jaz lačen naredim čemeren obraz in začnem brundati: “lačeeen, lačeeen, lačeeen … mmmm .. kaj je tisto, lačen…“.

Si predstavljate, pod kakšnim stresom bo Nina na recepciji?

Ko pridemo v sobo, bo mene najprej zanimala kakovost ležišča, Oskarja pa vse stvari, ki se lahko razbijejo.

Si predstavljate, pod kakšnim stresom bo Nina ko pridemo v sobo?

Tako kot se mi zgodi vedno, bo tudi tokrat tako, da bomo kar na enkrat pri bazenu in mi sploh ne bo jasno, kdaj smo se preoblekli v kopalke in kje smo našli rokavčke?

Bojim se, da imajo tudi v teh toplicah po stenah obešene fotografije s hrano iz hotelske menze. In kar na enkrat se bom predajal gurmanskemu doživetju, Oskar pa bo ves utrujen za mizo tarnal, da bi šel nazaj v vodo. Nina bo imela po dogodivščinah na recepciji in v sobi že vsega vrh glave.

Malo se bomo še kopali, potem pa v sobo in na večerjo. Obdelal sem šele prvi dan, pa sem že utrujen, zato sploh ne bom nadaljeval.

Drug teden pa izveste, kaj od današnje objave se je res zgodilo. Morda pa bo Oskar že začel s kariero nogometaša oz. bolj verjetno, da bom jaz še vedno iskal rokavčke.