da lahko delaš stvari, ki jih drugače ne bi? To se morda sliši nekoliko narobe, ampak na koncu bo vse izpadlo prav.

Sam nikoli ne bi šel gledat ogromnih tovornjakov, ki vozijo čez avtomobile. Verjetno bi izpadel sumljivo, če bi sam sedel in se od navdušenja drl kot otrok. Vseeno pa sem si želel ogledati to predstavo, in ker je tudi Oskar navdušen nad vozili, sem ga vzel s seboj. In skupaj sva se lahko drla kot dva majhna otroka.

To pa ni edini način, kako lahko izkoristiš otroka za stvari, ki jih drugače odrasel moški ne bi smel početi.

Če spremljate moj blog, potem veste, da sem nor na lego kocke. Še ena priložnost, ko ti otrok pride še kako prav. Ko namreč v trgovini hodim po oddelku z igračami, se lahko tam zadržujem precej časa, ker je pač moj otrok v bližini in jaz ga samo čuvam, da ne bo povzročil kakšne škode.

Škoda je le to, da ne gledava vedno enakih igrač in potem se vsak s svoje strani trgovine pogovarjava in dereva, kateri tovornjak je večji in močnejši.

Nekateri ljudje imajo pse zato, da gredo tudi v grdem vremenu na svež zrak. Priznam, da tudi jaz, odkar imam otroka, veliko več časa preživim zunaj. Pa ne zato, ker bi moral Oskarja peljati na sprehod, ampak zato, da se lahko skupaj zabavava na otroškem igrišču. Jaz na gugalnici, Oskar pa na toboganu. In tako se spet dereva vsak iz svoje strani.

Če ste torej v dvomih, ali bi imeli otroka ali ne, zgoraj vam ponujam nekaj prednosti, kako lahko svojega otroka izkoristite in s tem ohranjate otroka v sebi.