Blogerski zapisi očeta o očetovstvu

Kako izkoristiti očetovski dopust?

Kako izkoristiti očetovski dopust?

Jaz sem se ga lotil, kar z veliko žlico, glede na to, da pred nekaj meseci sploh nisem vedel, da mi še pripada.

Ne bom spet drezal v osje gnezdo in omenjal kretenizmov slovenske birokracije. OK, morda pa bom, samo malo. Skratka, če mi prijatelj ne bi omenil, sploh ne bi vedel, da mi pripada še kaj očetovskega dopusta. Domneval sem namreč, da je 14 dni ob rojstvu otroka vse, kar dobiš. Kako naj bi mislil drugače, ko pa ti nihče nič ne pove?

Kakorkoli, 5 dni samo zame, no skoraj. Najprej, od ponedeljka do srede je bil Oskar v vrtcu, Nina je delala, tako da je bilo stanovanje samo moje. Topla kava, neurejena pričeska in glasba po moji želji na vsakem koraku. Privoščil sem si pravi mentalni razvrat.

Da se ne bi preveč navadil, pa nas je vse skupaj od četrtka do nedelje čakalo razvajanje na turistični kmetiji. To pa je bil razvrat za naše želodčke.

Ampak to še ni vse, doživeli smo še: viteški dan, vožnjo s traktorjem, obisk pravljične dežele in vesoljskega centra, božali smo teličke, srne in domača muca mi je divje spraskala roko, da sem se lahko zavedal, da vse te dogodivščine niso samo lepe sanje.

Tako je torej potrebo izkoristiti očetovski dopust. S čim bolj polno žlico. Da smo potem lahko pripravljeni na nove trenutke, ko moramo v naglici pogoltniti celo kavo, da o dretju niti ne govorim.

Saj bi še kaj napisal, a ni več časa, Oskar me že nujno potrebuje, da mu poberem igračo.

Previous

Angeli in demoni v otroku

Next

Manipulacije in rekreacije

2 Comments

  1. En mesec skupaj ali 2x 14 dni (do dopolnjenega 7-ga leta). Vsaj tako so meni razložile tetke na Bežigrajskem CSD-ju (če sem si pravilno zapomnil 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén