Pripravite česen, danes bomo izganjali hudiča iz otroka! Poznate rek: “pretepel bi ga kot psa”? Za občutljive želodčke nadaljevanje branja odsvetujem.

Ne, saj ne bo tako hudo. V tej objavi ne bo pretepen noben otrok niti pes. Vseeno pa bomo potrebovali česen, ali nekaj, da pomirimo svojo dušo.

Če ne poznate zgornjega reka, pa vam je verjetno znan scenarij, ko se otroku “strga” sredi trgovine. Če sami niste doživeli tega, pa ste to že kdaj videli. In kaj naredimo takrat? Zbežimo stran, tudi če gre za našega otroka, je najbolje, da gremo kar stran.

Kaj pa, kadar ne moremo?

Najbolj preprost, a nikoli delujoč recept je, da ostanemo mirni. Ampak velikokrat to ni izvedljivo. Dretje in pretepanje odpade, morda bi bilo res najbolje, da v roke vzamemo česen, križ in izvedemo ritual petja in dretja. To početje bi verjetno presunilo otroka in bi prenehal izvajati svoje vražje početje.

Imate vedno pri sebi česen in križ? Morda je vredno razmisliti in te reči vedno nositi s sabo.

Jaz imam občutek, da preden bi to našel, bi se Oskar že umiril. To se namreč zgodi prav pogosto, da je eno minuto angel, naslednjo pa demon in obratno.

Kadar je angel, se sprašujem, kako se lahko tako priden in nežen otrok spremeni v takega demona?

Ampak saj sem tudi jaz demon, vsaj dokler ne spijem prve kave.