… v takšni harmoniji? Vrtec se je začel, obšolske dejavnosti tudi, še vreme je lepo. Vse poteka tako brezskrbno, da bi človek lahko naredil še kakšnega dodatnega otroka ali dva.

Problem nastane že takoj, če se res lotiš delanja otrok. Tudi, če ga narediš takoj, bo trajalo vsaj 9 mesecev, da pride na svet in kaj bo s harmonijo takrat?

Pravzaprav me že te dni vsakič zaskrbi, ko prejmem e-sporočilo iz vrtca, da se bo prikazal, kateri od zloveščih naslovov: Zapiramo oddelek, Zapiramo vrtec, Do nadaljnjega otroci ostajajo doma, Vrtec je na voljo samo za tiste otroke, katerih starši delajo v kritični infrastrukturi.

Samo za tiste otroke, katerih starši delajo v kritični infrastrukturi? Kadar delam od doma in je Oskar doma, tudi naše stanovanje postane kritična infrastruktura. Če bo v novem valu prišlo do tega scenarija, bo Oskar torej mirno ostal v vrtcu. V ostale čudne zapiralne pogoje pa tokrat raje ne bom drezal. Nenazadnje menda bodo šole in vrtci ostali odprti. Menda.

Vrnimo se k harmoniji. Oskar je imel avgusta počitnice. To je bila harmonija zanj, čeprav je zadnji dni že tarnal, da pogreša prijatelje in 1. septembra se je veselo vrnil mednje. Spoznal pa je tudi nove na svojih obvrtčevskih dejavnostih.

Njegova edina skrb je torej, ali bo ob vsem tem sploh dovolj časa za risanke. Moja pa, da ga grem iskat na pravo lokacijo. Da ne bo pomote, hodi samo na dve dejavnosti, v ponedeljek in v petek. A zame, raztresenega očka, je to lahko velik problem.

Tudi, ko smo bili nazadnje zaprti nisem vedel, ali me Oskar kliče iz svoje sobe, kopalnice ali balkona in sem brezglavo taval po stanovanju in ga iskal.

Zaprtje torej ne vpliva dobro name. In za to zaprtje Donat ne bo pomagal.