Oskar bo v prihajajočem vrtčevskem letu v skupini Veverice! A zakaj tako navdušenje? Več v nadaljevanju.

Veverica je moja najljubša žival. To bi bil lahko tudi konec današnje objave, a je šele začetek.

Mislim, da sem bil v prejšnjem življenju veverica. Vsakič, ko v gozdu opazim kakšno veverico, čutim, kako se najini kozmični energiji prepletata. Vem, tole se sliši, kot da čisto zadet hodim v gozd. Ampak ni tako, to je zato, ker sem bil v prejšnjem življenju veverica. In ne nazadnje zelo rad imam lešnike. To pa je tudi vse, kar je ostalo od mojega prejšnjega življenja, kajti niti približno nisem več tako uren, niti košat. A dovolj o meni.

S tem ko je Oskar napredoval v „višjo” živalsko vrsto (lansko leto je bil neka manj pomembna žival), to pomeni, da je le še korak oddaljen od konca pravega otroštva. Naslednje leto gre namreč v šolo.

Vrnimo se na veverice. Ko sem včeraj dobil obvestilo, da bo Oskar zdaj postal veverica, se mi je zazdelo, da je moje življenje izpopolnjeno. Nini sem rekel, da zdaj lahko kar umrem in se vrnem v svoje prejšnje življenje.

Vem, da se tokratna objava bere kot da sem povsem zadet, a verjemite mi, tudi vi bi se počutili tako, če bi se vaš otrok spremenil v vašo najljubšo žival.