Gasilec, policist, zdravnik, bodybuilder ali dinozaver? To so najpogostejši poklici, no prvi trije so zrasli na mojem zelniku, zadnje dva pa na Oskarjevem.

Gasilec, policist ali zdravnik, glede tega nimamo kaj dosti debatirati. Bodybuilder? Ne vem točno, od kje Oskarju tako navdušenje nad temi mišičnjaki? Morda je kdaj mene gledal, kako napenjam mišice in predvsem vratno žilo, ko dvigujem klubsko mizico. Morda si takrat Oskar zaželi, da tako moč imel bi tudi on.

Dinozaver?
Otroci so, kakopak, navdušeni nad dinozavri. Morda predvsem zato, ker so že izumrli. Oskar pogosto rohni kot mali T-Rex. Simpatično, edino takrat, ko se to zgodi iznenada in tik ob mojem ušesu.

Nogometaš?
Vsakič, ko mi Oskar lepo poda žogo, si rečem, to je to, zagotovo bomo vsi živeli od njegove plače, ki jo bo prejemal kot profesionalni nogometaš. Sanje se hitro razblinijo, ko po treh podajah začne rohneti kot dinozaver.

Pravzaprav se s tem vprašanjem, kaj po postal otrok, ko odraste, ukvarjam samo jaz.

Glede na trenutne razmere, je še najbolje, da postane dobavitelj zaščitnih mask za državo. T-Rex maske – uporabljajte jih, da ne boste izumrli kot so dinozavri. Evo, produkt in slogan imamo, zdaj pa se moram samo še spoprijateljiti s pravimi ljudmi in poslovni uspeh je zagotovljen.

Morda pa bo postal poklicni smučar? Zakaj ravno smučar? Več o tem pa v prihodnji objavi.