Ves čas poslušamo obvestila, da je ogled vsebine priporočljiv ob spremstvu starša ali skrbnika. Pri risankah tega obvestila ni, kljub temu jih gledam skupaj z Oskarjem in vseeno se stvari ne odvijajo tako, kot bi bilo treba.

Zadnjih nekaj dni, morda tednov se Oskar obnaša nekoliko drugače. Pa ne samo zato, ker se odvaja od plenic. Spušča razne glasove, smeji se na drugačen način. Če bi ga srečal ponoči in bi se mi začel tako smejati, bi začel bežati od njega.

Predvsem pa je problem, da občasno tepe druge otroke, ki se znajdejo v istem prostoru kot on. Na primer, stojimo v trgovini v vrsti in med čakanjem udari otroka, ki stoji pred njim. Zakaj se to dogaja?

Ko sva z Nino to težavo predstavila sorodnikom in prijateljem, sva z njihovo pomočjo hitro našla vir zla. Verjetno že veste, kam pes taco moli.

Oskar vsak večer ve, da ga čaka 10 minut risank, preden se začnemo pripravljati na spanje. Ena od risank je bila vedno Oddbods. Sploh ne znam opisati te risanke. V njej nastopajo plišasti junaki različnih barv, ki si med seboj ves čas nekaj nagajajo.

Ugotovili smo, da Oskarjev najnovejši smeh prihaja iz te risanke. Tudi udarjanje naključnih otrok prihaja iz te risanke.

Nekatere risanke torej lahko negativno vplivajo na otroka. Nič novega bi lahko rekli, a vseeno se nikoli nisem zavedal, da imajo lahko tako močen vpliv.

Zakaj jaz nimam tako močnega vpliva na otroka? Ko me Oskar zjutraj vidi, da trdno spim, bi me lahko posnemal in zaspal nazaj, ne pa da vsako jutro reče, da je čas da vstanem. Če me spomin ne vara ne glede nobenih risank, kjer se glavni junaki zbujajo sredi noči.

Zaradi teh znakov smo omenjeno risanko hitro umaknili iz večernega programa. Zdaj je Oddbods zamenjal Gasilec Samo. Upam samo, da Oskar zdaj ne bo začel odpirati hidrantov.