Dete raste in se razvija, nosečnica to prenaša. Kaj pa med tem dela oče? Velikokrat je rečeno, da je bodoči očka postavljen na stranski tir. A tudi stranski tir je lahko pomemben.

Nekaj vlog bodočega očeta sem že omenil. Razumevanje nosečnosti je ena izmed pomembnejših. Najbolj znan način je seveda očetovska nosečniška slabost. So pa še druge, ki dokaj uspešno kažejo, da očetje razumemo matere. Sam najraje prakticiram božanje po trebuhu. Žene ni vedno pri roki, zato včasih to izvajam na sebi. Težava je, če mi to pride v navado in se bom v trgovini ali še huje, pred kakšnim vrtcem začel božati po trebuhu. Na policiji jih verjetno ne bo zanimalo, da je žena noseča.

Še ena od pomembnih lastnosti je žrtvovanje. Na zabavi se z veseljem ponudim in tudi namesto žene pijem alkohol. Tudi na TV-ju je namesto nogometa 100 nenavadnih porodov. A v kombinaciji s prej omenjenim alkoholom to ne predstavlja težave.

Ker v meni ne brca otrok, imam priložnost, da se izkažem tudi pri fizičnih delih. Žena lahko dviga predmete težke do nekje 3 kg. Kar predstavlja težo do 7,5 kg, prevzamem jaz. Težje stvari pač ostanejo kjer so. Prednost tega je, da nikoli ne kupiva več kot 7,5 kg kumaric, ker bi se gotovo pokvarile.

Stranski tir je torej zelo pomemben, saj predstavlja razumevanje, žrtvovanje, fizična dela in pisanje bloga.