Ker se je življenje v zadnjem času precej podražilo, smo se odločili, da bomo med prazniki spali doma. Kar pa ne pomeni, da smo ostali doma, in smo kljub temu na koncu potrošili toliko, kot če bi spali v hotelu.

Praznično obdobje je bilo sestavljeno iz šestih dni, in kam smo šli?

Dan 1

Piknik na drugem koncu Slovenije. Takrat je bil bencin še “poceni”, tako da ni bilo dileme. Za nagrado, ker smo prišli, smo se do sitega najedli.

Dan 2

Ljubljana. Ok, tole bo drago. K sreči smo imeli nekaj bonov (pa ne turističnih) in smo si lahko privoščili zabaven dan po Ljubljani. Turistični vlakec nam je prikazal prestolnico še iz drugega zornega kota, v Prirodoslovnem muzeju pa smo prišli vsak na svoj račun. Oskar je občudoval številna okostja, Nina minerale, jaz pa sem užival v miru.

Dan 3

Stari grad nad Škofjo Loko. Hoja v hribe je poceni. Edino, če greš pred/ med/ po izletu še 2x na sladoled, 1x na kavo, na malico in še kam.

Dan 4

Ne glede na to, kako se imaš rad, včasih um potrebuje malo sprostitve. Jaz sem obiskal svoje prijatelje, Nina in Oskar pa svoje. Tako smo zapravljali vsak po svoje.

Dan 5 in 6

Če gledam, kaj smo delali prve 4 dni, potem sploh ni bilo tako drago vse skupaj. Verjetno zato, ker sem pozabil omeniti, da smo bili 2. in 4. dan v trgovini in da smo se pripravljali na 5. in 6. dan, ko bo vse zaprto. Še dobro, da je bilo 5. in 6. dan vse zaprto, ker če ne bi res zapravili vse. Zadnje 2 dni smo torej preživeli čim bližje domačega kraja, da smo uživali tako, kot se spodobi za Gorenjce.

Kljub temu da smo v teh šestih dneh “izgubili” veliko evrov, smo “ulovili” veliko novih in prijetnih dogodivščin.