Nisem pričakoval, ampak zgodilo se je. Oddih, ki to ni, je dobil drugi del, ki je še bolj “pustolovski”. Vrnimo se torej na kraj zločina.

Ok, zločina sicer ni bilo, morda le-to, da so račke ostale lačne. Kaj pa se je v drugem delu zgodilo z njimi? Počasi, pojdimo po vrsti.

Najprej tako kot v 1. delu – načrt:

  1. Z Oskarjem greva po kruh. Tokrat peš iz vrtca do centra mesta, nato nazaj do vrtca, v avto in nato v Preddvor.
  2. Tam naredim vse, kar je v moji moči, da bo to oddih in ne vse ostalo, kar ste lahko prebrali v prvem delu.
  3. Prideva domov polna novih doživetij.

Seveda se je zataknilo že pri prvi točki. Ko sva z Oskarjem zapustila vrtec, je zopet prišla poscana Zofka. Čeprav bi se morala za letos že posloviti.

Z Oskarjem sva stekla do avta in se z njim odpeljala do mesta. Pa je šlo najino pešačenje po zlu, mislim po vodi. Vseeno sva židane volje prišla do pekarne in tam dobila vse, kar sva želela. Makovk sicer ne, sva pa našla ostale pekovske dobrote, ki bodo navdušile naju in morda tudi perjad na jezeru. Morda.

Prišla sva do jezera in se napotila na mini “polotok” iz kamenja. Da prideva do tja, potrebujeva nekaj plezalskih veščin. A nič zato, zabava se lahko začne. Ali pa tudi ne.

Zofka se vrača!

Hitro splezava po bregu nazaj gor in se skrijeva pod drevesa 100 metrov stran. Tam napadeva kruh in debatirava o podnebnih tegobah.

Zofka gre, midva pa se vrneva na polotok.

Preden vrževa tri kamne v vodo, Oskarja prime na stranišče. Hitro splezava nazaj in se zapodiva med drevesa. A tam že nek drug otrok opravlja svojo potrebo. K sreči pred gozdom ni bilo table “vsa drevesa so trenutno zasedena” in sva lahko poiskala prijeten kotiček s pogledom na jezero.

Naj povem, da nikoli v žepu nimam toaletnega papirja. A tokrat se je v njem znašlo šest lističev. Lahko bi rekel zlatih, kajti brez njih bi moral nekje uloviti veverico, da bi z njo obrisal Oskarja.

Tako, še tretjič se spuščava na polotok. Racam in ostali perjadi je bilo očitno dovolj najinega tekanja sem ter tja in so šle, midva pa sva pojedla kruh in se odpravila proti domu, preden se zgodi še kaj, ker 3. dela pa res ne bi rad pisal.

Sva pa zato uspela izpolniti tretjo točko: Prideva domov polna novih doživetij.