Da, trije meseci so že mimo. No preden je ta objava ogledala luč sveta, lahko dodamo še skoraj dva tedna, kar v dojenčkovem svetu niti ni tako malo, saj se vsak dan zgodi kaj novega. Danes se je naš mali fant prvič sam prevalil iz hrbta na bok, a pojdimo lepo po vrsti.

Ko gledam prve slike, ko smo ga prinesli iz porodnišnice, se zavem, kako je že zrasel. Na prvih slikah se ga komaj opazi, sploh če je zavit v razne rjuhe in obdan z družino ali druščino plišastih medvedov.

Še vedno sta dobra prijatelja z Murphyjem, saj že vse tri mesece najraje kaka, lula, joka in izvaja ostale aktivnosti, ko recimo sedimo na kavi ali se nameščamo v otroško lupinico. A nič zato, dojenček mora opravljati svoje naloge vestno in v skladu z njegovo starostjo.

Napredek se vidi tudi pri kakcu, ki ga zdaj ustvari več, v različnih barvnih kombinacijah in teksturah. Vsakič nas torej čaka drugačno presenečenje, ki je locirano nekje med zgornjim delom hrbta in stopali.

Njegova najljubša jed še vedno ostaja mleko, mleko in včasih tudi mleko. Jedilnik ste lahko prebrali v prejšnji objavi.

Spreminja pa se tudi njegov ”besednjak”, ki ga z Nino vestno ponavljava. Naša komunikacija tako ves čas poteka na visokem intelektualnem nivoju.

Po novem zna ustvarjati tudi različne fontane. Slino zna pljuvati na vse strani, včasih pa zraven doda še malo mleka, da je fontana bolj barvita.

Njegov najljubši hobi je vožnja z vozičkom, kar dokazujejo tudi že popolnoma iztrošena in že uspešno zamenjana kolesa.

Če vsem tem aktivnostim dodamo še samostojno obračanje iz hrbta na bok, potem dobimo res zabaven trimesečni paket.