Odkar imamo pri hiši naraščaj, sem izpopolnil tudi svoje kuharske veščine. Svojemu prestolonasledniku pripravljam prava gurmanska doživetja. Skuham mu lahko (kadar nisem v službi) zajtrk, zgodnjo malico, pozno malico, pred kosilo, kosilo, zgodnjo popoldansko malico, pozno popoldansko malico, pred večerjo, večerjo, med večerjo, po večerjo, polnočni obrok, nočni meni 1. hod, 2. hod, 3. hod in pred zajtrk. In kaj vse se znajde na meniju?
Poudaril bom samo glavne obroke:
- zajtrk – mleko na mlečni posteljici,
- malica – mleko v objemu vode, segrete na 40 °C,
- kosilo – premešano mleko z dodanim mlekom,
- popoldanska malica – fino pogreto mleko v prozorni steklenički,
- večerja – zrezek v naravni omaki brez zrezka in omake z dodatkom mleka,
- polnočni obrok – mlečna simfonija s pridihom kranjskega zraka
Če mu katera od teh jedi ne diši, ima na voljo tudi samopostrežni bufet Pr’ levi joški in njegovo drugo poslovalnico Pr’ desni joški.
Pa dober tek, ali kot bi rekel Oskar: ”aaghh”.
Leave a Reply