Vsem sem na dolgo in široko razlagal, da če si česa ne želim, je to ravno to. In se je zgodilo, v torek zvečer. In zdaj bom še vam na dolgo in široko razložil, kaj se je zgodilo.

Karantena v vrtcu. Za tiste, ki imate otroke v vrtcu in ste že doživeli karanteno, potem nadaljevanje branja ni potrebno. Ne želim namreč, da spet podoživljate te zahtevne trenutke.

Pri nas se je zgodilo v torek ob devetih zvečer, ko smo dobili obvestilo, da je vrtčevska skupina za naslednjih deset dni zaprta. Kljub temu, da smo vedeli, kaj nas čaka naslednjih deset dni, je bilo potrebno hitro ukrepanje in planiranje.

Ker ima Nina takšno delo, da ga ne more opravljati od doma, sem bil primeren kandidat edino jaz.

Dan 1

Delam za mizo, Oskar pa sedi pod mizo. Kar na enkrat dobim izvijač v koleno. Oskar: “Oči, samo preverjam, ali je tvoje koleno trše od orodja.
Ugotovitev: moje koleno ni trše od izvijača, klešč, pa tudi vijakov, vodne tehtnice in ostalih stvari, ki jih imam v kovčku z orodjem.

Dan 2

Oskar: “Oči, a boš kavo?
Jaz: “Jaaa!
Oskar: “A si jo greš skuhat?

Dan 3

Oskar: “Oči, danes bom risal.
3 minute kasneje.
Oskar: “Sem že. Zdaj se bom igral s kockami.”
3 minute kasneje.
Oskar: “Zdaj se bom pa pod mizo igral z orodjem.”

Dan 4 in 5

Vikend! Očka počiva.

Dan 6

Povzetek dneva: oči, oči, oči, oči, oči, oči, oči, oči, oči, oči, oči, oči, oči, oči, oči, oči …
(To pomeni, da me je Oskar precej pogosto poklical in zvečer so mi v glavi odmevale zgornje besede.)

Dan 7

Varstvo! Očka počiva dela.

Dan 8

Združite dan 1, 2, 3 in 6 in dobite vrhunce dneva 8.

Dan 9

Varstvo! Delam lahko vse, kar si moje srce poželi. Torej delam.

Dan 10

Izčrpan. Delam.

Verjamem, da je nekaterim še težje v času zaprtja vrtca, ampak verjamem, da je nekaterim tudi lažje. To je bilo moje doživetje, ki ga nočem več ponoviti, čeprav vem, da ga bo treba spet in spet in spet.

Vseeno sem se v teh dneh naučil, kaj vse prenesejo moja kolena in da si moram še vedno sam skuhati kavo. Edino, kadar mi jo Nina. 🙂