V zadnjem času se je razširil nov trend, kjer nosečnice od zdravnikov zahtevajo, da ne prerežejo popkovnice. To naj bi bil način, da nova mati čim dlje ostane povezana s svojim otrokom.

Nekatere gredo še dlje in želijo pojesti posteljico od svojega otroka. To izjavo sem moral prebrati večkrat, da sem jo bil tudi sam pripravljen napisati v blog.

No, raje se vrnimo na popkovnico. Prvo vprašanje je zagotovo, kdaj pa bo popkovnica sama odpadla? V nekaterih primerih lahko ostane tudi do 10 dni! Medicina seveda takšno odločitev odsvetuje. Po porodu namreč zdravnik poskrbi, da je vse zaščiteno in da se popkovnica na varen način prereže. Tukaj lahko vskoči tudi bodoči očka. Doma pa lahko pride tudi do raznih okužb in kdo bo takrat reševal zadevo, ko v bližini ne bo zdravnika?

Bodoči očka lahko ob takih idejah bodoči materi pove, da takšno početje ni najbolj varno in predlaga kakšno bolj pametno rešitev. Verjamem, da Nina ne bo imela takšnih idej. Če bo vseeno želela biti bolj povezana z otrokom, ji bom svetoval povodec, ki je vseeno bolj varna izbira.