Pa se je začelo. Kovček z orodjem mora drugam, tale moški kotiček bo postal otroški kotiček, omaro na drugo stran sobe …

Najino stanovanje je premajhno, da bi imel lahko najin sin svojo sobo. Prva na udaru je zato najina spalnica, kjer bo treba narediti prostor za dodaten osebek.

Premikal sem že nočne omarice, omare in stole po spalnici, da bi vse skupaj bilo videti čim manj natlačeno ob vnosu novega pohištva. V neki vmesni fazi je bila postavitev taka, da bi se vsako jutro butnil v previjalno mizico ali stopil v sinov kakec, ki se zna pojaviti pod dotično mizico. Zato sem stvari še malo prestavil in četrta verzija je (trenutno) obveljala.

Nina je že naredila doooooolg seznam, kaj vse morava kupiti. Od posteljice, previjalne mizice in ostalega lesa.

Glede na prostornino spalnice menim, da bova potrebovala precej hibridno pohištvo: počivalnik, ki bo ob enem tudi previjalna miza in posteljico, ki bo tudi gugalnik in najbolje, da tudi banjica za umivanje.

Lahko pa se odrečeva najini postelji in si pod strop namestiva viseče mreže. Menda v prvih parih mesecih ne spiš, čemu bi potem potrebovala posteljo?