Lep dan je, kot nalašč primeren za obisk živalskega vrta, in da se ne bi ponovila situacija iz toplic, smo se na pot tokrat zares odpravili zelo zgodaj. V tem primeru mi tudi ni bilo težko vstati bolj zgodaj, saj sem se že veselil, da se bom družil s svojimi daljnimi sorodniki in ostalimi bitji.

V avto smo se uspeli namestiti že ob 8:45. Kako nam je vse skupaj uspelo tako hitro, mi ni povsem jasno. Verjetno je spet vse vajeti prevzela Nina, no pa tudi Oskar je pridno sodeloval. Kako ne bi, ko sem celo jutro oponašal vse možne živali in ga s tem hotel podučiti, kaj vse ga danes čaka.

Oskar je bil po poti seveda zopet zelo navdušen in ja, tudi pokakal se je. Ker je bilo jutro že prijetno toplo, ga je Nina previla kar v prtljažniku, jaz pa sem medtem poslušal, če nas že kliče kakšna eksotična žival.

Ko smo prišli v živalski vrt, je Oskar zaspal. Z Nino sva tako imela dovolj časa in sva pri surikatah naredila načrt ogleda. Če bi upoštevala njih, bi bilo najbolje, da se zakopljemo pod zemljo. Ta ideja naju nekako ni prepričala zato sva šla na kavo. Še nikoli nisem bil tako zgodaj na kavi med tem, ko se v daljavi sliši prepir dveh primatov. Čeprav, če dobro pomislim, to ne drži.

Oskar se je počasi prebudil, lačen. Med hranjenjem se mu je morda zdelo, da malica nekaj pokvarjenega, ker vidi konja oblečenega v črno-belo pižamo. Pravzaprav ga živali niso kaj dosti zanimale, bolj so ga fascinirali ostali obiskovalci in zelenje, ki nas je obdajalo.

Sem pa toliko bolj užival jaz, ko sem Nini in Oskarju s prstom kazal vsako žival. Kazanje se je zataknilo pri slonu. Največja kopenska žival je stala tam, na sredi svoje ograde in uživala v kulinaričnem razvajanju iz na debelo namlatene slame na posteljici iz peska. Kljub vsej veličini pa ga Oskar ni opazil in je raje zrl v svojo prihodnost. Ko sva z Nino uprizorila pravo malo cirkuško predstavo, je Oskar le pogledal v smeri slona. Rekel je: ’’sdjg fg dfffff!’’ in smo šli naprej.

Ogledali smo si še preostanek živali in obiskovalcev ter se počasi namenili proti izhodu. Tam se je že zbirala množica bodočih obiskovalcev, ki so stali v dolgi vrsti. Nekaterim sem prišepnil, da danes slona ni.