Nikamor. Tako se je odločil Oskar, in to seveda takrat, ko sva bila z Nino že v polni gusarski opravi. Zakaj?! Poglejmo, ali mi je uspelo sina spremeniti v pirata in pojesti kakšen krof.

Če se spomnim svoje mladosti (kar pomeni, da moram pobrskati globoko po spominu), se tudi sam včasih nisem želel obleči v pustna oblačila. Ali to pomeni, da je to samo praznik, ko starši razstavimo svoje otroke oblečene v nam najljubše junake?

Ko smo ravno pri junakih. Zakaj sva se z Nino odločila, da bomo, oziroma bova gusarja? Ker so bila to najcenejša oblačila. Tukaj se pokaže moja gorenjska duša, saj se mi zdi povsem nepotrebno zapravljati več deset evrov za nekaj, kar bom imel gor samo en dan, nekateri očitno niti en dan ne.

Kakorkoli, z Nino sva se oblekla, med tem pa se je Oskar igral. Oskar se je igral, to sem moral napisati še enkrat.

Nina si je namazala obraz in ker bi meni pravi, ustrezni brki rasli do božiča 2043, sem tudi jaz potreboval poslikavo obraza. Sliši se preprosto, pa ni. Moški nekako ne maramo, da po nas nekdo s svinčnikom riše le nekaj milimetrov stran od oči.

Seveda sem tudi jaz Nini oteževal delo, ker sem se ves čas hihital (kot princeska), ker me je črtalo za oči (?) neznansko žgečkalo. Na koncu ji je uspelo, da sem bil videti kot pirat.

Starša sva bila torej pripravljena. Kaj pa otrok? Ves čas je govoril, da on pa ne bo maškara. Vseeno sva ga oblekla v zimska oblačila, potem pa sva mu na 100 in en način poskusila razložiti, da bi bilo zelo fino, če bi mu čez ta oblačila nadela še gusarska.

Po nekaj minutah sem se že videl, kako izlet v maškarah ni uspel in ves našemljen sedim na kavču in od žalosti pijem rum.

Na koncu je, ne vem kako uspelo, da smo bili zunaj, vsi trije, gusarji.

Priprave so me utrudile in zaželel sem si krof. Moja misija je bila torej, da pridemo do centra mesta, da se pokažemo v maskah, slikamo za spomin, pojemo krof in potem gremo lahko tudi domov. Glede na to, da so bile že priprave na pustovanje tako zahtevne, se mi je zdelo, da se bo moja misija končala kot brodolom.

Izplen gusarskega pohoda: 15 slik, 2 krofa, 2 uri tavanja med maskami. Lahko rečem, da sem bil kar uspešen pirat.

kam-za-maskare