… se pogosto sprašujemo tudi mi. Letos imamo zaradi vremena precej težav, a prejšnji konec tedna se nas je vreme usmililo in našli smo odlično prireditev.


Šli smo na 47. Druženje ob sejmu modelne železnice na Svetovni dan muzejev. Morda se sliši nekoliko suhoparno, a bilo je nadvse zanimivo. Meni je bilo všeč predvsem to, da je bil vstop prost, parkiranje brezplačno, in da smo imeli plan, kje bomo preživeli vikend. No, ne cel vikend, vsaj en dan.

Kaj vse smo lahko videli? Stare obnovljene parne lokomotive, parno lokomotivo, s katero se je dalo peljati, pa tudi mini vlakce, ki so te peljali sem ter tja, med starimi lokomotivami in stavbami.

na-mini-vlaku

Verjetno mi na tem mestu ni treba poudarjati, da nama je bilo z Nino vse skupaj noro zanimivo in zabavno. Veste, kako se je šele Oskar zabaval?

V notranjem delu sejma je bilo možno splezati tudi na staro lokomotivo, na ogled pa so bile tudi modelne železnice. Oskar je hitro začel stegovati ročice po malih vlakih. Ko sem zagledal mikroskopske cene poleg posameznih elementov, sem otroka hitro umaknil in ga posadil na varno razdaljo svojih ramen.

Kljub temu se je v meni prebudila skrivna misija, da za svojega sina najdem kakšen tovornjak, ki ne bo preveč olajšal moje denarnice. To je bil seveda poseben izziv, saj na železniški razstavi ni ravno veliko tovornjakov.

Skupaj z Nino smo uspešno manevrirali med različnimi razstavljavci in našli smo »oddelek« rabljenih modelčkov.

Najprej sem pozabil, da imam za vratom otroka, saj sem se kot parna lokomotiva zagnal med tiste igrače (ko smo ravno pri vlakih). Nina pa me je kmalu opomnila, da kupujeva modelčke za najinega sina in ne zame. Še dobro, ker sem se verjetno že začel sliniti tako kot Oskar.

Vseeno sem neizmerno užival med ponudbo in predvsem nad tem, da smo za 4 € dobili štiri tovornjake. Naj še enkrat omenim, da je bil vstop in parkiranje brezplačno. Prava meka za Gorenjce torej.

Morda se sprašujete, ali delam plačano promocijo za ta dogodek? To je povsem brezplačna objava, saj sem bil tako navdušen nad vsem, da že iščem podatek, kdaj bo potekalo 48. druženje. Ču, ču!