4. korak – hodnik

Na hodniku je že zdaj prostor samo za čevlje, jakne in mačke. Ko bo hodnik postal še parkirno mesto za voziček bodo stvari postale zanimive.

Najine goste prosiva, da se najavijo dovolj zgodaj, da lahko preparkirava voz, da boste lahko prihajali v najino gnezdo.

5. korak – dnevna soba

Center bivanja in bodoči center vsega kar otrok premore. Na tone igrač, knjig, plenic, ostankov hrane in mojih lego kock bo napolnilo ne tako majhen prostor. Še dobro, da se bova že v prvem koraku, torej v spalnici, naučila nekaj gimnastičnih prvin in bo gibanje povsem enostavno.

6. korak – zaprt balkon

Še en prostor, ki je bil mišljen kot neka sproščujoča oaza, pa že dolgo ni več to. Balkon ponuja čudovit razgled na pokopališče, ima dva počivalnika in vrsto rož, kar ti daje občutek, kot da si nekje na lepšem. Ta občutek ni trajal dolgo, saj so mački pozobali in potrgali večino rož, stoli pa so tako nakosmateni, da je balkon zdaj samo še prostor za sušenje perila. Naslednji korak je, da bo balkon postal prostor za skladiščenje umazanih plenic in vozička, ko bodo prišli prej omenjeni gostje. No vsaj razgled bo ostal!

Ampak to še ni vse!

Obstaja še en skrivnosten, temačen prostor, daleč od ljudi. Ne mislim na pokopališče, ki ga lahko uzrem skozi okno, govorim o najini kleti, ki ponuja obilico ubdobja, če jo seveda prej izprazniš.

A upanje ostaja, otroci enkrat odrastejo, mački se postarajo in izgubijo vso dlako in gnezdo spet postane dom.