Najino gnezdo, torej dom, kjer živiva je trenutno pospravljeno, minimalistično in kosmato. Pa ne zato ker bi bil poraščen kot jamski človek in bi puščal dlake povsod, ampak so kosmatuni najini mački. Torej te dlake povzročajo edino težavo v najinem domu.

Kmalu bo zagotovo vse drugače. Tukaj je 6 korakov, kako se tvoj dom spremeni v nekaj povsem drugega.

1. korak – spalnica

Trenutno je spalnica edina najina oaza miru in sproščanja in edini nekontaminirani prostor kar se tiče mačjih dlak. Prostor je tudi dovolj velik, da bi lahko v njem mirno delal gimnastične prvine. Kaj sledi? Nekam bo treba umestiti otroško posteljico, previjalno mizo, ozimnico plenic in ostale ”drobnarije”. Razmišljava že o arhitektu, da ne bova zapuščala spalnice tako, da bo potrebno izvesti gimnastične prvine prek previjalne mize ali kaj podobnega.

2. korak – kopalnica

Lulanje, kakanje in tuširanje verjetno ne bo nikoli več takšno, kot je bilo. Na wc-ju bodo pripomočki, da bo lahko dete počelo, kar bo želelo, v kopalni kadi prav tako. Dobro je to, da je sosednje stanovanje precej blizu in bo morda dobro skleniti kakšen pakt o souporabi kopalnice!

3.korak – kuhinja

Trenutno se v hladilniku bohotijo pekoči feferoni, plesniv sir, nekaj v vrečki in nekaj stvari v razičnih folijah ter nekaj zelenjave za bolj zdrav videz. Zelo lepo tihožitje. Še par mesecev in hladilnik se bo spremenil v raj kašic in flašk. No, vsaj folije bodo verjetno ostale.

Ostali koraki pa jutri.

* pozor, slika je simbolična in utopična.