Oskar ima zdaj 4 obdobja v svojem dnevu: hranjenje, kakanje, spanje in igraje. Kot lahko vidite s hranjenjem nima težav, spanje mu je na veselje staršev vedno ljubše, o kakanju pa je bilo za enkrat napisanega že dovolj. Ostane nam še igranje, ki si zasluži svojo objavo.

Še vedno komaj čakam, da odpreva svoje, mislim njegove prve lego kocke, do takrat pa igra poteka na različne druge načine.

Prva igra, ki jo najraje igra, ko njegovi starši spijo, je preurejanje obraza. Ta igra je aktualna, ko leži ob enem od staršev, ki med tem spi oziroma vsaj poskuša. O tem sem pisal že v prejšnji objavi Pol leta je že mimo. Svojo igro je zdaj izpopolnil do te mere, da te zdaj zna najprej nežno pobožati, potem pa udriha po tebi, kot da mu bo to prineslo skledo slastnega mleka.

Z Nino sva zelo vesela, ko se igra tako, kot prikazuje slika, torej sam. Ko je dobro razpoložen sam vzame igračo, jo proučuje, kot kakšen inšpektor in nato zamenja z drugo. Taki trenutki igranja so za enkrat bolj redki, bolj mu je v veselje naslednji način.

Igranje z enim od staršev. Takrat ga mora zabavati kdorkoli, kakorkoli, važno, da ima on proste roke. Če mu ponudiš igračo, s katero mahaš po zraku kot nor, bo začel godrnjati in se začel obračati na trebuh, kot da bo pobegnil daleč stran.

Ena od ljubših oblik igranja je zanj tudi Pobruhajmo, kar se da! Z veseljem preslini vsako igračo, ki jo dobi v roke. Nekatere potem malo pobruha, da s tem jasno označi, kaj je njegovo.

Od igrač pa ima tako kot večina otrok najraje igrače, ki to niso. Skodelica polna dišeče kave, daljinski upravljalnik za TV, računalniška miška, Ninina joška … o čigavih najljubših igračah že govorim?!