Status bodoči fotr pomeni, da moram biti pripravljen, da bom po porodu lahko opravljal nove izzive. Če se bom držal vsaj polovice izmed njih, bom morda za nagrado dobil še enega otroka!

  1. Ostani zdrav med nosečnostjo. Že res da se občasno lahko pregrešim s slabimi navadami, saj v sebi ne nosim otroka in bo vso škodo občutilo samo moje telo, a živeti zdravo vseeno ni odveč. Pomembno je torej, da ostajam v gibanju, zato redno hodim peš v 7. nadstropje, kjer imava stanovanje. Nini tudi že občasno pomagam pri vstajanju iz kavča, kar je dobro za moj hrbet. Občasno dvignem tudi tri-kilogramskega mačka, kar je dobro za moje roke. Prsti pa so itak razgibani, saj redno tipkam. Le še na spretnosti moram delati.
  2. Jej vitamine. Recimo vsaj jabolko ali korenček na dan. Sliši se preprosto, a ni, ker jabolko ali korenček je treba oprati, čokolado pa samo odpreš in poješ.
  3. Keglove vaje. Recept je povsem preprost. Stisni za tri sekunde in sprosti za tri. Vse to ponoviš desetkrat. Vsak dan. Enkrat mi je že uspelo.
  4. Prevzemi naloge od partnerke. Kot na pladnju se mi v tem času ponujajo naloge, ki niso priporočljive za nosečnico, zato jih lahko opravim jaz. Med te naloge spada čiščenje mačjega wc-ja, dvigovanje težjih bremen, kompleksnejše oblike čiščenja stanovanja in izvajanje človeške pručke, da se lahko Nina usede, če je utrujena.
  5. Spremljaj svojo težo. Kljub temu, da ne nosim otroka, se lahko hitro zredim, če se nalezem prehranjevalnih navad od Nine. Zagotovo ne bi bilo priporočljivo, da se do poroda zredim za 20 kg in se potem po porodni sobi kotalim kot tjulenj.
  6. Kupi udobne čevlje. Ker me čaka veliko prenašanja otroka, vozička, lupinice in ostalih stvari, poleg fit telesa potrebujem tudi udobno obutev za lažje tovorjenje otroka in predmetov.
  7. Občasno se prepusti razvajanju. Načinov razvajanja je ogromno, vsak ima svoje najljubše. Meni najbolj pomagajo nogomet, dober burger in posteljne dogodivščine. Vrstni red ni pomemben.
  8. Bodi informiran. Dobro je vsaj vedeti, kje je porodnišnica, kdaj se odpraviti na pot in podobne stvari, ki bodo v vsakem primeru na dan d povzročile paniko.