Predvsem, kaj čaka mene? Po petih letih prezgodnjega vstajanja in petih letih mrzlih kav je čas za spremembe? Poglejmo.

Ne. Nič ne bo drugače. Za otroka je rojstni dan samo razlog za zabavo in neomejeno količino daril. Darila! Dobro, nekaj bo drugače. Prve štiri leta je Oskar dobival darila, ki me niso preveč zanimala, zdaj pa so tukaj lego kocke! Če bi merili razširjenost zenic ob prejemu lego paketa, bi jaz gotovo zmagal.

Navdušenje, ki mu ni para, čeprav ne traja dolgo. Oskar namreč že sam sestavi vse, kar je potrebno, jaz pa na drugi strani igralne blazine prežim in čakam, če bo potreboval kakšno pomoč.

Če ste kdaj videli, kako gepard skoči na gazelo iz zasede, tako jaz skočim na nesestavljene lego kocke! Kdo ima sploh 5. rojstni dan? Jaz ali moj otrok?

Da pa ne bo vse v igračah, sva se z Nino odločila, da bo Oskar vključno s tem rojstnim dnem na svoj praznik vedno dobil doživetje, ki naj bi si ga zapolnil vsaj za nekaj dni.

Letos bo doživel panoramski polet z letalom. Pravzaprav ga bova tudi oba starša, saj si tudi midva zasluživa darilo, da že pet let tako lepo skrbiva za najinega »princa«. Pa tudi, če ni tako lepo, se spomnite prezgodnjega vstajanja in mrzlih kav? Tudi zato si zasluživa nagrado.

Lansko leto zabave sploh nismo imeli in tudi letos si ne želimo plesa v maskah, zato bodo prišli samo tisti, ki bodo za darilo prinesli lego kocke. Za vstop na našo zabavo ni potrebna aplikacija, PCR test ali kaj drugega, škatla kock odpira vsa vrata.