Nadaljevaje bloga objavljenega v torek.

7. Rezanje popkovine – postani kirurg za en dan tudi ti! V primeru slabosti ali nezavesti ti pomagajo izkušeni asistenti.

8. Družabna omrežja – leta 1983 je bilo treba v roke vzeti telefon in imenik in poklicati vse prijatelje in znance, sosede, poštarje, mizarje in mesarje ter jim sporočiti veselo novico. Danes pa lahko preko družabnih omrežij samo napišete: #rojen! #53cm #3700g @porodnišnica #veseliinzdavi in veliki večini bo vse jasno.

9. Ugotavljanje spola, še preden je otrok rojen – včasih so bile verjetno vse otroške sobe in oprema najprej nevtralne zelene barve, danes pa je vse drugače.

10. 3D ultrazvok – napredek tehnologije je v tem primeru neprecenljiv, saj lahko že po nekaj tednih od oploditve vidiš svojega otroka. S prenosnim ultrazvokom pa lahko raziskovalec postaneš kar v udobju dnevne sobe. Neprecenljivo!

11. Nosečniške aplikacije – še ena, ne tako nujna možnost, ki jo ponuja tehnologija. Na voljo je ogromno aplikacij, s katerimi lahko spremljate razvoj otroka. Sam ne uporabljam nobene, a nekaterim prav prijetno popestrijo čakanje na rojstvo.

12. Ujeti trenutki – ženin trebušček se premika, hitro snemaj! Danes je v teoriji to izvedljivo, če imaš polno baterijo, dovolj pomnilnika in če najdeš telefon. Včasih si lahko samo debelo gledal in snemal s svojimi očmi.