Blogerski zapisi očeta o očetovstvu

Oskarjev 2. teden v vrtcu

Vrtec 2. del

Za otroke se morda ta naslov sliši kot 2. del kakšne grozljivke, starše pa navdaja z upanjem, da drug teden prinaša veselje in radost za vse družinske člane. Kot ste lahko prebrali v objavi Prvi dnevi v vrtcu, je Oskar sam v vrtcu dokaj uspešno preživel po nekaj ur na dan, a kaj je sledilo?

Vzgojiteljica je želela, da otroci ostajajo vedno dlje, da se čim prej navadijo na polni delovni čas. Tako se je stopnjevalo Oskarjevo bivanje v novem okolju iz treh pa vse do pet ur. Te dni sem imel še nekaj dopusta, zato sem na lastni koži prvič doživel, kako je, ko imaš prosti čas, tvoj otrok pa je v vrtcu. Že res, da je bil prej v varstvu pri kateremu od starih staršev, ali pri teti, a vrtec je nekaj drugega. Pravzaprav nisem točno vedel, kaj naj počnem sam s seboj v tem času. Zato sem najprej izkoristil čas in si privoščil kavo v miru. Tole moram napisati še enkrat. Kavo v miru. To poudarjam zato, ker drugače vsako jutro kavo pijem z Oskarjem v naročju, med tem pa pazim, da mi vanjo ne vrže kakšno igračo ali da me ne ugrizne v obraz, kar sem opisal v objavi Nov status: malček. Zato sem tokrat kavo spil v miru. Po tem svečanem dogodku sem bil zopet prepuščen brezdelju in nisem vedel, kaj točno bi, zato sem začel oprezati okoli vrtca, če bi kje uzrl, kaj dela Oskar. K sreči je bila na tej misiji z mano tudi Nina, drugače bi izpadlo precej čudno, če bi sam hodil okoli vrtca in gledal otroke.

Proste urice so vseeno hitro minile in z Nino sva se z zanimanjem podala v vrtec, da preveriva, kako objokan bo Oskar tokrat. Ko ga je vzgojiteljica prinesla iz učilnice je bil samo nekoliko solzav, verjetno zato, ker je moral domov. Vseeno se je z veseljem stisnil v naročje in spet sem bil lahko njegov junak.

Kot nam je pripovedovala vzgojiteljica se je Oskar že 2x nasmehnil, pojedel je vso malico, le spati še ni hotel. Vsak dan je bilo poročilo bolj vzpodbudno. Do konca tedna je bilo nasmehov že več kot pet, pojedel je malico in kosilo in skoraj je že spal.

Ko smo ravno pri spanju. Mojega dopusta je bilo hitro konec (si morate misliti?) in nova glavna junakinja je postala Nina. Je pa res, da je Oskarjev delavnik vse daljši, zato se morda že naslednji teden zgodi, da ga bom jaz, po svoji službi hodil iskat v vrtec. A lepo počasi, da ne bo naslov prihodnje objave Vrtec: vstajenje zla.

Previous

Prvi dnevi v vrtcu

Next

Pogovor s 13-mesečnikom

2 Comments

  1. Teja

    Držimo pesti, da ne bo grozljivke v naslednji objavi. In da bo čez en mesec naša zgodba podobna vaši. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén