Že res, da bo najin sin čez približno tri mesece prijokal na svet, a zakaj si ga ne bi ogledala že danes? Prvi ultrazvok je bil nepozabno popotovanje. Šlo je za 3D pregled. Ko sva izvedela, da je na voljo tudi pregled v 4D tehniki, se mu nisva mogla upreti.
Glede na to, da sem na prvem ultrazvoku v zaslon gledal kot tele v nova vrata, sem tokrat želel biti bolje pripravljen.

Za pregled sva se odločila, ker je to edinstvena priložnost, da s pomočjo napredne tehnologije vidiš, kako je videti tvoj otrok, ko je še znotraj mamice.

V Sloveniji je že kar nekaj ordinacij, ki ponujajo 3D/ 4D ultrazvok. Odločila sva se za ordinacijo v Ljubljani. Tam je bil pregled poleg dobrih mnenj tudi najcenejši, kar je za Gorenjca zelo pomemben podatek. Na poti do ambulante sva z Nino upala, da se sinko ne bo skrival in da bova dobila čim bolj natančne posnetke.

Ko sva prispela na cilj, sem bil že čisto na trnih. Stol, na katerem je sedela Nina, mi je bil znan, prav tako naprave in zasloni. Naj se predstava torej začne.

Glavico sem takoj prepoznal, potem pa se je že zataknilo. Naslednja stvar, ki naj bi jo gledal, je bila srček, ali je bilo to oko, ki mežika? Seveda nisem nič rekel, samo pisano sem gledal v zaslon in kimal. Vse skupaj se je še bolj zakompliciralo, ko je zdravnica vklopila 4D tehniko. Razlagala je, da so to, kar gledamo oči, čeprav sem mislil, da gledam popek. Tudi lulčka nisem videl, kljub temu, da je zdravnica večkrat poudarila, da je fant dobro obdarjen. Seveda sem bil ponosen.

Ves čas pregleda sem se opominjal, da ne smem gledati preveč trapasto, da moram delovati bolj suvereno, a ob takem pregledu, ko vidiš svojega otroka skritega tam nekje v ženi, je to precej težko.

Po pol-urnem pregledu sva vso vsebino (slike in video posnetke) dobila na USB ključek. Doma sem ves material dobro preučil, da zdaj lahko najbližjim razložim, kaj je popek, srček in lulček.