… čas je za igro z lego kockami! Že davnega leta 2016, ko je bila Nina v fazi nosečnosti, sem večkrat napisal, da se veselim trenutka, ko se bom lahko s svojim prvorojencem igral z lego kockami. In ta dan je zdaj tu.

Prvo škatlo lego duplo smo dobili v dar, že nekaj tednov nazaj. Seveda je nisem želel takoj odpreti, da podoživim še nekaj božičnega pričakovanja iz otroških let. Nato pa je prišel ta veseli dan. Oskar seveda ni vedel, kaj ga čaka, tako da sem bil jaz navdušen za oba.

Previdno sem odprl škatlo, kot da se v njej skrivajo diamanti in njeno vsebino stresel na tla. Oskar je začudeno pogledal, kaj je to. Priplazil se je iz enega konca igralne podloge na drugega, da bi si pobližje ogledal očkove nove igrače … svoje nove igrače.

Prelizal je vsak element posebej, jaz pa sem že sestavljal stolp in tudi jaz sem se verjetno slinil. Ker mali fant rad podira stolpe, tudi moj ni bil dolgo na varnem. Hitro ga je podrl, a to je bilo novo veselje zame, saj sem lahko naredil novega, znova in znova.

Oskar se je dokaj hitro naveličal te igre, zato se je raje odpravil v kuhinjo odpirat vrata hladilnika. Tako sem lahko jaz v miru sestavljal vlak in nanj nalagal Oskarjeve igrače. Žal je bilo igre počasi konec, ker je bil čas za spanje.

Naslednji dan sem z veseljem čakal, da pridem iz službe in se bo vsaj ena oseba igrala z lego kockami. Doma je bilo že vse pripravljeno za igro. Ko sem prišel v dnevno sobo, sem ugotovil, da ima Oskar precej mačja nagnjenja. Polno kock je ležalo vse okrog njega, on pa se je raje igral s škatlo, v kateri so po navadi pospravljene. A nič zato, važno, da sva imela vsak svojo najljubšo igračo in da naju ni nihče motil med igro.

Zdaj imava že tri škate lego kock in naše stanovanje se počasi in vztrajno spreminja v lego kraljestvo!