Po dveh objavah o vrtcu je čas še za 3. del. A tokrat ne bo govora o glavni zvezdi, Oskarju, temveč o nama z Nino. Kako sva se midva navadila na vrtec in kako se je zdaj spremenilo najino življenje?

A pojdimo lepo po vrsti. V objavi Vrtec 2. del sem se spraševal, ali bo nadaljevanje vrtca za Oskarja dobilo naslov Vrtec: vstajenje zla? K sreči se zadeve odvijajo v drugo, bolj pozitivno smer. Ko ga Nina odda vzgojiteljici, se fant ne joče več. Po koncu varstva, ko ga zopet prevzame Nina, je fant še vedno enako objokan, torej nič. Zato bi bil lahko naslov 3. dela Oskarjevega uvajanja: Vrtec: ni mi do solz.

Oskar se torej v vrtcu pridno igra, veliko jé, edino bolj malo spi. Verjetno nima časa, ker ima toliko dela z vsemi dejavnostmi. Pomanjkanje spanca pa se pozna doma. Včasih sem po večerji potreboval še vsaj 38 minut, da sem zaspal, oprostite, da je zaspal Oskar, dan današnji pa zaspi že med tem, ko se hrani z mlekom.

Pozitivna sprememba od kar je Oskar v vrtcu torej tudi zame. Druga sprememba je to, da zjutraj ne odhitim takoj v službo, ampak po navadi pospremim še Oskarja in Nino. Še nekaj pozitivnega torej, jutranja telovadba. Tudi po službi je vse malo lažje in vse bolj drži rek, da starejši, kot je otrok, lažje je tudi staršem. No, da se razumemo, še daleč je do tega, da bi lahko rekel, da je življenje tako preprosto, da mi manjka še kakšen konjiček.

Tudi Nini se je življenje spremenilo. Oskar je že tako priden, da je v vrtcu od 8h do 14h. Med tem časom pa se Nina intenzivno ukvarja s svojim novim poslom – Darilni paket Lepa mami. Gre za paket namenjen mamicam, sestavljen pa je iz samih slovenskih, visoko kakovostnih izdelkov.

Poleg priprave paketov Nina skrbi še za družabna omrežja, napiše pa tudi kakšen blog. Moram preveriti, ali je že zapisala kaj zanimivega o meni. Če ima z Oskarjem tako pogodbo kot jaz, potem je verjetno on glavni junak v vseh njenih zapisih.

Se še spomnite, da sem na začetku objave napisal, da bo v tej objavi govora predvsem o nama z Nino? Mislim, da je Oskar vseeno izkoristil svoj status zvezdnika.