S tem, da nas bo kmalu malo več, se ne spremeni samo življenje, ampak tudi navade in to že mnogo prej preden pride otrok.

Pustimo to, da je bila v začetku omara polna nosečniških testov, spremeni se tudi veliko drugih stvari.

Prvo veliko, nezavedno spremembo sem opazil zadnjič v trgovini. Namesto, da bi gledal salame in klobase, se je moj pogled ustavil na plenicah. Prijel sem ta čuden paket v roke in z nevednostjo opazoval kaj držim. Ali je to primerno za majhnega otroka, za punčko, fantka ali so to morda plenice za stare ljudi? Preden bi me kdo opazil, sem plenice vrnil na svoje mesto in se podal h klobasam.

Tudi pri trgovinah z otroškimi oblačili imam probleme, saj nikjer ne najdem oddelka z oblačili v obliki živalic. Morda je čas za novo poslovno idejo ali pa sem edini starš, ki bi rad oblekel otroka v cel živalski vrt?

Oko sem tudi že vrgel na otroške vozičke. Našel sem že svojega favorita, ženi rekel, da takšnega imel bom tudi jaz, a je potem zmagala cena in vozička nisem dobil.

Najbolj domače se počutim v trgovinah z igračami, kamor pa z ženo žal ne zahajava prav pogosto.

Je pa še en kraj, kjer je bila zelo prisotna sprememba navad. Knjižnica. Ponavadi po naši, kranjski knjižnici tavam in iščem knjige, ki so vezane na moje osebne interese. Zadnjič pa sem bil opažen na oddelku psihologije, med policami o nosečnosti.

Kako so se spremenile navade doma, pa preberite v naslednjem zapisu.