Pa se je začela! Zopet lahko hodim v šolo, čeprav sem bil pri prvem obisku malo razočaran, ker ne potrebujem zvezka, barvic in copat.

V zdravstveni dom, kjer imamo šolo se je odpravila prava mala invazija nosečnic, večinoma v spremstvu bodočih očetov. Na prvi obisk je prišlo okoli 15 mamic + nekje 10 očkov + vsaj 15 otrok. Na tem mestu bi lahko postavil vprašanje, koliko imajo skupaj nog ali kaj podobnega.

Ko smo se udobno namestili je sledil kratek uvod, kjer smo izvedeli, kolikokrat moramo še priti, da ustrezno opravimo šolanje in kaj vse se bomo naučili.

Najbolj sem se seveda veselil praktičnega dela, a na prvem predavanju nas je čakala samo teorija. Bil sem presenečen, koliko že vem, k čemur pripomore tudi pisanje bloga. Na prvem predavanju sem si od novih stvari zapomnil le, da nosečnica lahko rodi kadarkoli po 37. tednu nosečnosti in v večini primerov bo otrok že popolnoma razvit.

Seveda se mi je potem takoj postavilo vprašanje, zakaj pa potem ne rodijo že takrat, ko je otrok še nekoliko manjši in bi šel verjetno tudi lažje ven?

Zapolnil sem si še en pomemben podatek, in sicer, da moram že pred porodom povedati, da bom med porodom vsaj 2x padel v nezavest, tako da bo bolnišnično osebje pripravljeno.

V šoli naju čaka še 5 obiskov in če bom na kakšnem izmed njih padel v nezavest, vas seveda obvestim.