Blogerski zapisi očeta o očetovstvu

postelja

Dodatne prednosti rojevanja doma

Ne bom se spuščal v burno razpravo o plusih in minusih rojevanja doma, a sem vseeno našel še nekaj prednosti, ki jih prinaša domači porod.

Lahko povabite prijatelje. Ponudite lahko različne vstopnice ali dostope, da tudi oni lahko sodelujejo pri rojstvu.

  1. Zvočne vstopnice. Prijatelji se lahko gibljejo po kuhinji in dnevni sobi in poslušajo pristne porodne krče in krike, ki se odvijajo v porodni sobi, predvidoma v spalnici.
  2. Vizualne vstopnice. 1x na uro omogočajo vstop v porodno sobo, da lahko vidijo kričečo mater in bledega očeta.
  3. VIP vstopnice: ogled rojstva iz prve vrste, kjer lahko prijatelji vidijo pravo, dejansko rojstvo in se dotaknejo popkovine. Seveda šele potem, ko je mati že ustrezno zakrita.

Obveščanje sosedov v bloku. Pri rojstvu doma bodo vsaj sosedje v istem nadstropju takoj vedeli, da prihaja nov družinski član.

Izbira najljubše posteljnine. Doma lahko izbereš, na kakšno barvo rjuhe se bo najbolj prilegal vzorec krvi in ostalih izločkov.

Domače živali. V bolnicah so seveda prepovedane. Doma pa lahko pripravite zabavno tekmovanje: Kdo naredi bolj začuden in šokiran obraz ob porodu, očka ali žival?

Logistične zadeve. Iskanje parkirišča: odpade. Pakiranje stvari za na pot: odpade. Tekanje in tavanje po neznanih hodnikih: odpade.

Midva se kljub temu ne bova premislila in bova obred opravila v porodnišnici.

Previous

9 zanimivih dejstev o nosečnosti

Next

30. teden nosečnosti

2 Comments

  1. 6.6. je mednarodni dan porodov doma in bomo praznovali tudi v Ljubljani, saj je prav Slovenka (OK, jaz 😀 ) ustanoviteljica tega dne!
    Morda bi lahko prišel na dogodek predstaviti dodatne prednosti rojevanja doma?

  2. Ne vem, če imam dovolj znanja, da bi lahko govoril na takem dogodku 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén