Že celo leto se veselim morja. Upam, da se tudi Nina in Oskar in da bomo sploh lahko šli. Tole na sliki je trening, koliko časa potrebujemo, da zložimo vse iz avta in se zdrvimo na plažo.

Zakaj vse to? Si predstavljate, da pridemo na zaslužen dopust in tik pred izkrcanjem na obalo dobimo obvestilo, da se moramo v 24 urah vrniti v Slovenijo? Ja, dopustovali bomo na Hrvaškem. Torej, če imamo še 24 ur časa, jih moramo kar se da dobro izkoristiti. Ne potrebujemo zavlačevanja v smislu:

“Oči, kje je tisti kamenček, ki sem ga včeraj nabral, da ga nesem na plažo?”

“Oči, a gremo lahko po daljši poti do plaže, da vmes lahko piham balončke?”

“Oči, a dam lahko drugo majico, ta mi ni všeč?”

Skratka v šestih korakih moramo biti na plaži, v primeru, da se do nje peljemo za avtom:

  1. Oblečemo zgolj toliko stvari, da nismo povsem goli.
  2. Vzamemo hrano, pijačo, kremo za sončenje, klobuk in očala.
  3. Namestimo se v avto in v čim bolj ravni črti švignemo do plaže.
  4. Namečemo vse zgoraj našteto nekam na plažo.
  5. Ta točka je precej pomembna: oblečemo kopalke.
  6. Gremo v vodo!

Ne vem, kdaj sem se nazadnje tako veselil morja. Sploh ne vem, kdaj sem se nazadnje veselil morja, ker nisem ravno morski človek. Ampak če bomo vsak dan “projekt” izpeljali v šestih korakih, bo to popolna morska dogodivščina.

Dovolj sanjarjenja. Na morje se odpravljamo štirje starši s tremi otroki. Kaj gre lahko narobe?

Več o tem boste lahko prebrali čez dva tedna. Upam. Nočem, da nas prej pošljejo domov. Kaj pa, če se kam potuhnemo in ostanemo nekoliko dlje?

Dovolj sanjarjenja. Verjetno bo vsak dan pot na plažo namesto v šestih potekala v minimalno 20 korakih in vse to delati 2x na dan ne bo enostavno. Vseeno komaj čakam, da gremo. Lep dopust tudi vam, če ga še niste imeli.