Vem, da malo prehitevam. Žena Nina je ”šele” v 25. tednu nosečnosti, jaz pa že razmišljam o zavesah v porodni sobi. Imam tudi že vizijo, kako bi lahko izgledali ostali elementi v sobi.

Najbolj je seveda pomembno, da se bo žena počutila udobno. Tako udobno, da se bo v tisto sobo želela še kdaj vrniti in še koga roditi.

Ko pomislim na popolno sobo, se najprej spomnim na kakšen luksuzni hotel, kjer imaš v sobi vse potrebne in nepotrebne stvari. To pri nosečnicah pride še bolj prav. A glede na finančne zmožnosti bo zadoščala osnovna porodna soba.

Tam je važno, da ustvarim topel prostor (kar ne bo težko, glede na to, da ima Nina rok sredi poletja). Svetloba v prostoru mora biti na stopnji klubskih luči, da se ne bo videl moj bled in zaskrbljen obraz.

Glede na to, koliko je možnih vrst porodov je važno, da je v sobi tudi čim več različnega pohištva in ostalih dodatkov. Ne samo, da bo Nina lahko izbirala različne položaje, tudi meni morda pride prav kakšna pručka ali žoga.

Zavese se morajo seveda ujemati s posteljnino, saj ni dobro, da se ustvarja nepotrebno preusmerjanje pozornosti iz trpeče nosečnice.

Ko pomislim na vse te (moje) zahteve, je morda najbolje, da rodiva kar doma. Ampak to je že druga zgodba.