Danes je bil lep dan, kot nalašč primeren za nakup vozička. Favorita sva imela izbranega že dolgo, zato dvomov ni bilo več.

V trgovini sva se takoj suvereno zapodila proti vozičkom. Ker nama nobena od prodajalk ni ponudila pomoči, sva lahko opravila še kratek A test. Naredila sva nekaj krogov po trgovini, sam pa sem se nekajkrat še namerno zaletel v ostalo otroško opremo, da sem preveril bočne in sprednje ojačitve na vozičku. Nekajkrat sem ga tudi sestavil in razstavil. Vse to sem delal bolj surovo, z nekontroliranimi gibi, da preverim trdoto in obstojnost posameznih elementov. No, roko na srce, tudi drugače so moji gibi precej nekontrolirani, zato je bilo še toliko bolj pomembno, da preverim obstojnost vozička.

Razmišljal sem tudi o tem, da bi se kar usedel na voziček, da vidimo, kaj zmore, a me je Nina pri tem ustavila. Voziček je vseeno opravil A test. Kljub vsemu sem se poigral še z ostalimi vozički, tistimi dražjimi, a prava gorenjska duša se je dražji izbiri na koncu le uprla.

Voziček je bil torej izbran, zataknilo pa se je pri barvi. Na izbiro so imeli le vijoličnega, kar nama ni bilo po godu, zato sva napravila manjši izlet in ga v bež barvi kupila v domžalski podružnici.

Voziček je zdaj že doma, le ustreznega parkirišča zanj še nimava.

Se pa že veselim, da bom lahko z njim vozil svoje dete.

 * Slika je simbolična, ker je najin voziček še v škatli.