Ko sem v katalogu začel prebirati opis ”vozila” sem najprej res pomislil, da kupujem avto. Citiram:….nov voziček ustvarjen za terensko vožnjo, lahek in praktičen za uporabo. Popolnoma opremljen modularni sistem …”

Tudi ostale karakteristike vozička so vsega občudovanja vredne: tehnološko napredno podvozje, športni sedež s toplo prevleko za noge in dežna prevleka, torba za pripomočke s previjalno podlogo, širokoprofilna kolesa, ergonomsko oblikovan potisni ročaj, nastavljiv po višini …

Cena prek 680 €.

Torej, če vzamem leasing za 2 leti, me obrok pride okrog 30 € na mesec. To bi šlo. Sicer bo voziček po dveh letih že precej dotrajan in neaktualen, tako kot avto, ki je že star preden ga odplačaš, a širokoprofilnim kolesom se pa res težko uprem.

Šalo na stran, ta voziček prepuščam kakšnemu drugemu srečnemu očku. Menim, da ne potrebujem tako visoko tehnološkega vozička. S svojo ne preveč eksplozivno hojo, ki znaša cca. 3 km/h, mislim, da bom sposoben otroka peljati tudi v kakšnem bolj navadnem vozičku. Važno je le, da ne bo roza barve.