Uh, kako čas beži, že dva tedna sta mimo, jaz pa še vedno nisem napisal nove objave. Moji zvesti bralci / oboževalci mi redno pišejo (spet sanja svinja o koruzi), kdaj bodo lahko spet prebirali moje besede.

Pravzaprav je še vedno aktualna zadnja objava, saj se še vedno nahajam v zombi fazi. A vseeno se je od zadnje objave zgodilo nekaj stvari, ki jih je vredno deliti.

Oskar raste. To seveda ni nič novega, a vseeno sem zelo ponosen, ko vidim, da fant že sam sedi za mizo in se hrani s svojo kepico sladoleda. Ko mu je Nina ponudila, da poskusi njen kornet, se obrne stran in reče: »sam, sam!« in tako dobi svoj lonček sladoleda. Vidi se mu, kako uživa v tem gurmanskem doživetju. Lepo počasi poje vsako žličko, ves čas je tiho in zre nekam v širni svet.
Očitno je tudi že prerasel določene igrače, ki so namenjene njegovi starostni skupini. Prejšnji dan mu je Nina prinesla pobarvanko, ki se ji reče Moja prva pobarvanka. Ko jo je Oskar zagledal jo je na hitro prelistal, potem pa se je namrgodil, češ, kaj mi nosiš tako osnovne slike za barvanje.

Ker vidim, da fant želi nekaj več, mu sam narišem kakšen predmet, da ga lahko pobarva. Moje risanje je sicer primerno edino za edicijo Moja druga pobarvanka, a vseeno z veseljem »pobarva« kar sem mu narisal.

Redno že uporablja svojo kahlico. Sicer le-ta ne služi svojemu namenu, pač pa je primerno sedišče za gledanje televizije. Vseeno včasih, ko sedi na njej začne spuščati glasove, s katerimi želi povedati, da ve, čemu je ta stvar namenjena.

To kar bom napisal zdaj, je že splošno znano, igrače ga ne zanimajo več. Prednost tega je, da so ves čas lepo zložene v kotu in da naju z Nino čaka manj pospravljanja. To je dobro. Žalosti me edino, da ga ne zanimajo Duplo kocke, ko pa se z njimi tako rad igram. Včasih mu uspem prodati dobro zgodbo, da bova naredila veliko garažo, kamor bova pospravila vse njegove avtomobile, vlake, avtobuse, tovornjake in živali. Navdušenje na njegovem obrazu deluje prepričljivo, a po treh minutah sem samo jaz tisti, ki gradi garažo, Oskar pa med tem iz hladilnika potiho jemlje sir.