Ko pride dete na svet, je treba ujeti čim več trenutkov njegovega razvoja, kar najlažje dosežemo s fotografiranjem.
Eden od mojih talentov je tudi uspešno ustvarjanje tresavih fotografij, ki dajejo občutek gibanja. Kakovost teh slik deluje, kot da sem jih naredil s kalkulatorjem.

Z Nino sva se zato odločila, da Oskarja prepustiva profesionalnemu fotografu, ki bo uspel ujeti vso njegovo lepoto. Zato sva se odločila, da ga prepustiva Piki in Juretu, ki delujeta pod imenom Ujeti trenutek.
Najprej smo se dobili s Piko, da smo naredili nekaj slik v naravi, v fazi, ko je bil Oskar še plavalec v Nininem trebuhu. Pika naju je presenetila s pozitivno energijo in prisrčnostjo. S tem sva se nekoliko sprostila, tako da na slikah nisva bila trda, kot drevesa v ozadju. Prvo fotografiranje sva uspešno prestala in že sva se veselila glavnega dela, kjer bova midva samo statista.
14 dni po rojstvu Oskarja smo se podali na naš najdaljši izlet do zdaj, v Trzin, v foto studio Ujeti trenutek. Tam smo se spoznali še z Juretom, ki je prav tako čudovit in zabaven človek. Njun studio je kot dnevna soba, da se počutiš kot doma in da lahko fotografiranje poteka, kar se da sproščeno. V Pikinih rokah se je sprostil tudi Oskar in je zato ves čas pridno sodeloval. No, vmes je malo tudi ponagajal, saj se je pokakal na Pikine hlače, a tega žal nismo uspeli ujeti v objektiv.
Je pa Juretu in Piki uspelo narediti ogromno čudovitih fotografij in Oskarja strokovno nastavljala v različne položaje, kot da je iz plastelina. Ob vsem tem je mirno spal, midva z Nino pa sva med tem v ozadju zobala oreščke in se čudila, kaj vse dojenčkovo telo zmore. Spoznal sem, da ga moje okorne roke ne bodo polomile tako zlahka, kar me neizmerno pomirja.
Že dva dni po končanem fotografiranju sva prejela fotografije in polno čudovitih presenečenj, ki jih ne bom razkril, ker potem ne bodo več presenečenja. Piki in Juretu je zagotovo uspelo ujeti nepozabne trenutke. Če bova ustvarila še kakšnega otroka, ga bova zagotovo prepustila dogodivščini, ki jo ponuja Ujeti trenutek.
Ko berete vso to hvalo, se vam gotovo postavlja vprašanje, ali je to primer plačane objave. Morda vas je moje pisanje nekoliko zavedlo, a nad Piko in Juretom sva bila oba z Nino tako navdušena, da sem o tej izkušnji preprosto moral povedati “nekaj besed”.