Tokrat pa res imam rešitev na vprašanje, ki je povezano z vzgojo otroka. Vsaj pri nas deluje. Preberite objavo zdaj in še danes rešite tegobo, kako otroku umiti zobe … Se vidi, da pogledam veliko oglasov.

Večina nas pozna zgodbo o Pedenjpedu, ki se sam oblači, sam počeše in umije. Oskar si sicer sam še ne umije zob. No, če mu dam ščetko, začne agresivno drgniti po zobeh in dlesnih in njemu se to zdi čisto zabavno, meni pač ne, saj imam občutek, da bodo poleg zobne paste iz ust začeli leteti tudi njegovi zobje. Zato mu to pustim precej redko in se poslužujem spodnje tehnike.

Postopka pranja zob se lotimo v štirih korakih.

Prvič. Ko poje zadnji obrok (ali zjutraj prvega), ga dvignem, da leti do kopalnice kot Superman. Pri tem pazim, da se ne zaletiva v kakšno steno … Čeprav bi mu morda potem še lažje umil zobe, če bi se na ves glas jokal? … Torej, ko pristaneva v kopalnici, ga postavim med umivalnik in kopalno kad.

Drugič. Z nogami ga objamem, da je čisto fiksiran. Seveda mu pustim dihati, da ne boste mislili, da se počuti kot vložena paprika.

Tretjič. Vprašam ga katero pesem želi, da mu zapojem.

Četrtič. Začnem mu peti in od mojega cviljenja otrok avtomatično odpre usta in mi dovoli, da mu temeljito, brez problemov umijem zobe. Včasih tudi ko že končava, otrok še kar odprtih ust strmi vame.

Morda se zdaj sprašujete, kaj pa če znam peti, potem ta metoda ne deluje?

Seveda deluje. Kadar mu Nina umiva zobe, mu prav lepo prepeva in tudi takrat ima Oskar odprta usta. Ne vem, kako je možno ampak pri nas ta metoda deluje .. in upam, da bo dokler, si ne bo sam umival zob.

Zobozdravnica je rekla, da si otroci temeljito znajo sami očistiti zobe šele od nekje 12. leta starosti. Joj, mislite, da mu bom toliko časa pel Pogumna Sapramiška in ostale pesmi, kjer se melodija ujema z ritmom umivanja zob?