Dejstvo je, da nimam joške, ki bi hranila otroka. Nina vedno najde elegantno rešitev, ko Oskar začne jokati. Ko je lačen, ga priklopi na njegovo najljubšo mlekarno. Ko ne ve, kaj bi počenjal sam s seboj ga povabi v mlekarno, da se malo razvaja. Kam pa naj ga peljem jaz? Legoland ga namreč še ne zanima.

Prejšnji dan sem se srečal z izzivom. Nina se je šla k staršem pripravljat na zagovor diplome, midva z Oskarjem pa sva za cel dan ostala sama. Kaj naj počneva? No, najin dan je bil videti nekako takole.

Ob 9h je Nina odšla, kar je začutil tudi Oskar, ki se je začel na ves glas dreti. Ponudil sem mu mlečni napitek, ki seveda ni tako dober, kot materino mleko, a je bil vseeno pripravljen z ljubeznijo, kar je začutil tudi Oskar. Z veseljem je izpraznil stekleničko, kot da je njegova zadnja.

Vse to veselo polnjenje pa je sprožilo tudi željo po praznjenju. Odločil se je, da mi pokaže, da se zna pokakati kot velik fant. Tudi jaz sem mu želel pokazati, da ga znam previti kot izkušen očka. No, vseeno mi je velika količina pridelanega povzročila nemalo preglavic in za nekaj trenutkov sem se počutil, kot da ga previjam prvič. Po pol ure mi je le uspelo, bil sem že popolnoma izčrpan in upal sem, da je tudi Oskar. Žal sem se zmotil, na ves glas se je začel dreti in pričakoval, da ga bom zabaval. Naj na tem mestu omenim, da je minila šele ena ura, odkar je Nina šla.

Poskusil sem različne, do zdaj naučene trike, kako zabavati nekaj tednov starega otročička. ”Pasla sva kravice”, nosil sem ga po stanovanju, opletal z ropotuljicami, bral pravljice. Razmišljal sem celo o petju, a že samo ob misli na to se je Oskar začel še bolj dreti.

Odšla sva na sprehod z vozičkom. Tam se je končno umiril, meni pa je tudi svež zrak dobro del, da sem se lahko pripravil na nove izzive.

Ko sva prišla domov, so me čakala klasična opravila: hranjenje, previjanje, jokanje, hranjenje, jokanje, previjanje, hranjenje …

Oskar se je po krajšem maratonu spet umiril. Nekako nisem mogel verjeti. Položil sem ga k počitku, in ko sem prijel knjigo, se je zbudil in zabava se je lahko nadaljevala, dokler se ni vrnila Nina, ki je uspešno prevzela vajeti v svoje roke (in joške).

Vseeno je bil zabaven dan in veselim se naslednjega celodnevnega izziva, da vidim, če mi bo takrat uspelo, da bom jaz glavni.